Höstlovsresa till Indien – kontrasternas land

Under höstlovet hade jag förmånen att tillsammans med 20 kollegor åka till Indien där vi besökte både slum och ”de fina kvarteren”. Resan finansierades till största del av Nordendahls fond, vilket verkligen är helt fantastiskt. Helt otroligt att få en studieresa bekostad ungefär var fjärde år av helt främmande men generösa personer. Att vara lärare har verkligen så många fördelar på Bäckängsgymnasiet!

DSC_0267

Tänk dig New Delhi med över 25 miljoner människor, blandat med bilar, tuk-tuk, motorcyklar, bussar och mitt i allt detta en hel del kor. Inte helt lätt att ta sig fram.

Men vilket land! Smoggen ligger tät, de ekonomiska förutsättningarna är knappa för väldigt många, men vilken mångfald av entreprenörskap och vänlighet!

Vi besökte såklart alla ”måsten” , allt från  Taj Mahal, Old Delhi, Slummen, Lotus templet till Bollywoodmusikal, och allt detta på bara en vecka.

Helt omöjligt att återge denna resas upplevelser MEN den har satt stora spår. Flerbarnsfamiljer som lever sitt liv på en refug, lagar sin mat, sover och har sin affärsverksamhet där, förfallna hus,  familjer i slummen där mamman jobbar med att sortera tygremsor för 16 kr/dag, sju dagar i veckan för bland annat våra svenska företag, de små fyra-fem-åriga barnen som tigger på gatan för att få pengar till sin drog- lim, till de ”rika” som vältrar sig i lyx, precis som vi själva i västvärlden.

Höstlovsresa till Indien - kontrasternas land

Men vad är egentligen livskvalitet? Har nog nästan aldrig sett en sådan lycka och glädje som hos barnen i slummen som välkomnade oss med ivriga handslag och glada ”hello” eller av den medmänsklighet som näringslivet har i detta land. Ett jobb som kunde utföras av en person hade ofta bemannats med fyra ivriga och hjälpsamma medarbetare. För att inte tala om allt hållbarhetstänk! Fick massor av idéer då de verkligen återanvänder ALLT som jag kan ta med mig till nästa läsårs UF-företag!

Hur jobbar du med hållbarhet?

Ett svar till “Höstlovsresa till Indien – kontrasternas land”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s