Hur blir man en framgångsrik entreprenör?

När jag gick i skolan fanns det tyvärr inga kurser där man kunde lära sig om entreprenörskap men idag finns det flera som te x. entreprenörskap på gymnasiet.

Men innehållet i denna är väldigt omfattande då det krävs både breda och ibland relativt djupa kunskaper i allt från immaterialrätt, företagsekonomiska metoder, entreprenörskapets betydelse, grupputveckling, ledarskap, betydelsen av nätverk, projektplanering, projektutvärdering, problemlösning till marknadsföring. 

Hur blir man en framgångsrik entreprenör?

Detta utmanar mig som lärare men som tur är har jag under åren lyckats bredda mitt nätverk och får en del extern hjälp som tex. av Peter från Sajts

Peter kommer redan nästa vecka, och skall då föreläsa för våra UF-elever om ”hur man lyckas på sociala medier”. Veckan därefter kommer duktiga säljaren Simon Proohf  och senare även uppfinnare och affärsutvecklare.  En hel del att smälta för en artonåring eller hur?

Men detta är ändå bara en bråkdel av allt eleverna behöver ägna sig åt då de samtidigt skall de starta, driva och avveckla ett UF-företag under bara tio månader med allt vad det innebär. Och dessutom skall de läsa alla de andra teoretiska kurserna som ingår på te x.  naturvetenskapsprogrammet.  Väldigt många överträffar verkligen sig själva och tar i allt vad de orkar men är detta verkligen rimligt? Krävs verkligen kunskaper inom alla dessa områden för att bli en framgångsrik entreprenör?

Den frågan ligger mig varmt om hjärtat och nu har äntligen Skolverket uppmärksammat detta och ber om vår åsikt. Så är du lärare eller skolledare så kan du göra stor skillnad genom att gå in på Skolverket och lämna din åsikt.

Hjälp våra framtida entreprenörer så att de till övervägande del kan fördjupa sig i en valfri ” rolls uppgifter” tex. marknadsföringsrollen och bli riktigt duktiga! För du vill väl göra skillnad? 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s