Hur lyckas man med kooperativa samarbeten?

De senaste dagarna har varit intensiva då Ung Företagsamhet hade sin första deadline idag, fredag kl. 15.00,  för två av deras 17 tävlingar som de anordnar under året! Denna gång gällde det Årets Affärsplan och Årets Grafiska Profil, vilket ju är ” kärnan” i ett företag. Det har varit många omgångar av respons innan det färdiga resultatet var på topp! Det sista UF-företagets tävlingsbidrag laddades upp en (1) minut innan deadline! Så gissa om jag blev lättad när jag fick bekräftat att alla var ”i mål”.

woman-591576_1920

Men det gedigna resultatet är inget bara eleverna och jag kan ta åt oss äran av utan det har varit en mängd engagerade människor som varit inblandande på ett eller annat sätt.  Alla UF-företag har såklart medarbetare,  rådgivare, föräldrar och en massa andra människor i sitt närverk som de fått mycket hjälp av. Ett stor TACK till er alla!

team-3373638_1920

Men idag vill jag lyfta en speciell person, nämligen min ”ganska nya” kollega Anna Dahlberg som är lärare i svenska. Hon har engagerat sig enormt och ”tagit tid” från den ordinarie undervisningen för att te x. påminna eleverna om ” hur man skriver sammanhängande texter”. Denna lektion fick så många ringar på vattnet att jag från att vara bedrövad blivit extremt positivt överraskad över kvaliteten på elevernas affärsplaner. Du är guld värd Anna!

Jag pratar ofta med eleverna om kooperativa samarbeten men först nu är jag medveten om hur mycket detta egentligen påverkar resultatet. Även i min bransch, utbildning, är detta helt avgörande för resultatet.  Gissa om jag är nöjd?

46777013_776637082689345_112352178345082880_n

Hur jobbar du kooperativt?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s