Hur når du ut på sociala medier?

Idag hade vi ett givande besök av Peter Gregorics från Sajts som föreläste om hur man når ut på sociala medier.

mobile-phone-1917737_1920

Han tog upp många viktiga saker som att använda rätt kanal till sin målgrupp, hur man tar fram statistik, hur man interagerar för att fånga sina följare och mycket mer. Eleverna som nog fortfarande var lite trötta efter det hårda arbetet med sina affärsplaner lyssnade lugnt,  tog till sig det han berättade men laddade såklart ner en och annan redigeringsapp under föreläsningen.

46801054_748635638862589_6722516106285678592_n

När den var över tog ett av företagen, Refilter UF tillfället i akt och sålde sin produkt till Peter som for hem och testade produkten. Om han gillade den? Vill du veta så har du svaret här.

I kväll tror jag många av eleverna har huvudet fullt av idéer om sociala medier då Peter gav dem en utmaning,. Nämligen att ”göra en marknadsplan för de närmaste veckorna och fylla på dina flöden. Han kommer att hålla sig uppdaterad på UF-företagens sidor och eftersom han även kommer att sitta i juryn den 7/2 på vår lokala mässa ”Entreprenördagen”, tror jag många fick lite extra fart.

interaction-1233873_1920

Ett företag som redan hade stenkoll på detta var, Your Media UF som är väl insatta i ämnet då deras affärsidé just är ”att hjälpa mindre företag att etablera sig på sociala medier”.

Möjligheterna att nå ut på sociala medier är oändliga då även IGTV och YouTube-kanaler blir allt mer vanliga. Vilka sociala medier tycker dina elever fungerar bäst till sin målgrupp?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s