Är all publicitet bra publicitet?

När jag läste marknadsföring för femton år sedan tog vår lärare upp ett antal exempel på där dålig publicitet hade genererat en positiv effekt på försäljningen. Men det är ju ”historia” och frågan är om all publicitet fortfarande är bra publicitet?

I dagens samhälle där information sprids som en löpeld på sociala medier bör man nog vara mer försiktig för att inte skada sitt varumärke. Negativ publicitet är ju även numera väldigt lätt att befästa genom den mängd av källor som finns tillgängliga på nätet. Men å andra sidan överöses vi av så mycket information så att det som hände igår redan ofta är glömt idag. Så vad gäller egentligen?

I maj utsågs jag till årets UF-lärare på SM vilket uppmärksammades i vår lokala tidning.. Det lite häpnadsväckande är att i veckan var denna nyhet aktualiserad igen på en helsida i Borås tidning. Jag hoppas att denna artikel skall bidra till bra publicitet för UF. Om du är nyfiken på denna intervju kan du läsa den här.

Några som behöver mycket och bra publicitet är alla våra UF-företag som på bara några månader skall introducera sina varor eller tjänster på marknaden. Vid dagens julmarknad på Hötorget gjorde entreprenörerna sitt allra bästa att sälja in sina produkter till alla oss som vågat oss ut i kylan.

Undrar om denna UF-marknad kommer uppmärksammas som den brukar i Borås tidning och vilka UF-företag som kommer att få lite extra publicitet?

Hur gör du för att ditt eller dina elevers varumärke skall uppmärksammas? Är all publicitet bra publicitet enligt din erfarenhet?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s