Brukar du anta utmaningar?

För en del år sedan hade jag en blyg och tystlåten elev som dessutom inte hade så många kompisar i skolan. Han hade därför lite svårt att ”få sin röst hörd” i sitt UF-företag. Men plötsligt hände något och jag tror såhär i efterhand att han kanske fått en utmaning eller rent av utmanat sig själv. Han tog allt mer ansvar för produktionen av företagets vara och började så sakta att få mer ”skinn på näsan”. I slutet av UF-året stod han stolt tillsammans med sina kompisar och gjorde en helt felfri pitch inför juryn i tävlingen ”årets UF-företag”.

Om jag tänker efter får faktiskt eleverna en hel del ”utmaningar” under UF-året bara genom den roll som de intar. Om man till exempel är säljare behöver man både våga ringa det där jobbiga första samtalet som behövs för att försöka sälja in företagets vara eller tjänst hos återförsäljare och kanske mest utmanande att sälja till helt okända privatpersoner på mässor och marknader . Om man istället är kommunikationsansvarig skall man istället från ingenstans skriva pressmeddelanden och kontakta radio och TV.

Detta är något som Refilter UF passat på att göra under jullovet och idag var de med i direktsändning hos P4 Sjuhärad. Om du vill lyssna på inlägget kan du göra det här (spola fram till 1. 35). Tjejerna var säkert lite nervösa men gjorde det riktigt bra och kan vara stolta över att ha klarat ytterligare en utmaning under 2018:)

Photo by Skitterphoto on Pexels.com

Även jag har antagit en utmaning då jag lovat hålla en timmes föreläsning för en större grupp UF-lärare i Stockholm i maj. Jag kommer säkert vara nervös men samtidigt måste man ju vara en förebild för sina elever och göra saker som man ”egentligen” inte vågar. Dags att ta fram pennan och börja fila på upplägget.

Vilken är din största utmaning i vår?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s