Back in business!

Då var jullovet över och vi lärare ”back in business” men sjävklart har inte lovet bara inneburit ledighet utan en del planering, mailkonversation och ett trevligt nätverksmöte för UF-lärare i vår region redan förra veckan. Vi har pratat om detta länge så det var så härligt att äntligen få till en träff och höra andra lärares idéer och utmaningar över en bit mat. Vi hoppas att fler har möjlighet att komma nästa gång då Almåsgymnasiet  kallar till möte under våren.

appetizer-1238615_1920

Om sanningen skall fram så var det inte bara vi lärare som började jobba idag utan det var även en hel del elever som kom in ”dagen före skolstarten” för att göra kompletterande prov i kursen ledarskap och organisation. Har bara hunnit bedöma några få men dessa elever har verkligen inte legat på latsidan under lovet utan pluggat på och visar nu att de uppfyller kunskapskraven på en hög nivå.

49787645_1859580894164374_1189387138454519808_n

Verkligen tidsbesparande när eleverna skriver sina prov i DigiExam då man kan rätta mer effektivt. Ska bli spännande att se hur det går för resten av eleverna särskilt med tanke på att det är dessa elever som kommer att starta entreprenörskapskursen nästa vecka. De kommer då äntligen att få träffa eleverna från Designprogrammet som de kommer att bilda UF-företag tillsammans men nästa läsår. I vår kommer de dock bara förbereda sig dvs. ta fram affärsidéer, lära sig om immaterialrätt, budgetera, bokföra och göra bokslut.

49714074_2104191709668268_5778228706870820864_n

Nu börjar en intensiv period för årets UF-elever då de inte bara skall driva sina företag vidare utan de skall även förbereda sig både för vår lokala mässa Entreprenördagen den 7/2 och lämna in sina tävlingsbidrag till den regionala UF-mässan samma datum.

Härligt att vara tillbaka ”back in business” eller vad tycker du?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s