Hur kan UF-företag jobba hållbart?

Som entreprenör finns det mycket att vinna om man jobbar aktivt med hållbarhet. Många intressenter ställer allt högre krav och genom att visa hur man arbetar med de olika delarna kan man vinna konkurrensfördelar. Det handlar ju inte bara om att attrahera miljömedvetna kunder utan även personal eller leverantörer. Detta är något som KlimatKamrat UF insett och som även resulterat i en lysande affärsidé. Är du  nyfiken på vad den går ut på? Om svaret är jakande så hittar du deras informationsfilm här.

49268365_2312551865634280_9117980780725796864_n

Men det är inte bara KlimatKamrat UF som jobbar hållbart på Bäckängsgymnasiet utan jag måste säga att alla är mycket duktiga på detta både ur ekologiskt-, ekonomiskt- och socialt perspektiv. Det kan handla om ganska simpla saker som att ta bussen istället för bilen till olika möten eller använda digitala visitkort istället för tryckta. Men även att säkerställa att det inte köps in mer material än vad som går åt vid produktionen eller att värna om att alla gruppmedlemmar har en härlig företagskultur och såklart att ingen far illa under produktionen.

48359898_594557100970007_8260037578468622336_onode (1)

Närmaste veckan kommer säkert de UF-företag som har som delmål att tävla börja skriva på sitt bidrag till Årets hållbara UF-företag.   Där skall de tex. beskriva ”hur man integrerat hållbarhet i verksamheten med hänsyn till empatiska, etiska och estetiska frågor”. Hur skulle din beskrivning lyda för ditt företag eller för företaget du jobbar på?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s