Hur lyckas man skapa framgångsrika event?

Under många år har UF-kontoret i Älvsborg ordnat en lokal mässa för UF-företagen i Borås. Men sedan några år tillbaka har de tagit beslutet att lägga allt fokus och energi på den regionala UF-mässan ”entreprenörskap på riktigt” som äger rum 13-14/3 i år. Detta är förståligt och har inneburit att varje skola istället får ordna någon egen typ av mässa eller annat extra säljtillfälle tex. vid öppet hus. På Bäckängsgymnasiet har beslutet tagits att ordna en egen mässa Entreprenördagen. Hur lyckas man skapa framgångsrika event?

Att skapa ett event är otroligt mycket jobb men är samtidigt väldigt roligt. Föreläsare och jury för tre tävlingar skall bokas, faktabank och marknadsföring skall produceras och spridas och om man som jag är amatör på området så är det en ofantlig tur att mitt härliga nätverk ställer upp på alla möjliga sätt.  Sarah som tidigare jobbade på UF-kontoret gav mig tex. alla checklistor, kriterier för tävlingar, faktabank osv. som behövdes för att skapa ett event, så ett stor tack till dig Sarah!

UF-mässa

Sen har jag ju även skolans informatör Teddy Dahlin som är en klippa då han kommer att ställa upp som både konferencier och ta hand om juryn för ”året säljare”. Jag vet att han kommer att göra ett fantastiskt jobb då han är en riktig naturbegåvning på både scen och med att organisera saker och ting. Och nej, vi är inte släkt trots att han har samma fina efternamn som jag:) Men dock en ”gammal elev” som till och med fick göra sin säljpitch till självaste prins Daniel.

32616678_2118118811797143_304382296453021696_o (2)

Vidare har jag ju även drivande kollegor som hjälper till på olika sätt som Anna som brukar fixa vinnarcheckar från Sparbanken, hjälpa till vid monteringen av montrar och mycket mycket mer. Utan henne skulle jag inte klara mig för dessutom är hon en fena på att komma ihåg namn vilket är min absoluta svaghet. I år har vi dock inte så många företag men det som är extra roligt är att vi har tre som jobbar med tjänster.

Att sätta ihop en jury är inte heller alltid så lätt och i år har många förfrågningar gjorts innan jag slutligen har fått ihop fyra i varje jurygrupp. Men även här har jag mitt nätverk att tacka då så många som jag lärt känna de sista åren ställer upp på detta så ett stor tack till er alla! Och speciellt till Rudholm & HaakEtikettkompaniet och ACG Accent som  även sponsrat priserna i årets tävlingar årets affärsidé, årets säljare och årets monter.

Slutligen är jag extra glad att Gustav S Lindwall från Beyond Communication ställer upp som föreläsare. Han är bäckängiten som blev TV4-hallåa med hela svenska folket. Han kommer att tala om sin väg dit och om vikten av att pröva sig fram i livet för att hitta rätt för ca 1000 elever och förhoppningsvis inspirera dem att välja UF/entreprenörskap som sitt IV-val nästa år.

49827626_375735886525691_5798574813060530176_n

Det som återstår för utom allt småfix nu är att få besökare till mässan. Det är mina stora utmaning så här behöver jag din hjälp!  Hur brukar du göra för att locka folk till ett event?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s