Använder du content marketing eller varumärkets ”stjärna”?

Idag är det populärt att använda content marketing dvs. att analysera målgruppen, deras behov, vad de är nyfikna på och därefter skapa ett innehåll som engagerar. För ett UF-företag som till exempel Refilter UF kan det därför handla om att bli experter på kaffesorter eller kaffebryggare för att sen skapa content som är intressant, relevant och engagerande på deras hemsida och sociala medier.

49938232_376811793114817_2387654216282800128_n

Men det finns även de som menar att content marketing inte alls fungerar eftersom människor inte följer varumärket i sig utan snarare varumärkets stjärna dvs. personen bakom varumärket. De menar att människor är mest intresserade av hur andra människor lever och därför vill bygga en mänsklig relation och kanske även identifikation med denna stjärna liknande relationen till en tertiärgrupp.

handshake-3382503__340

Detta kan ju vara en av orsakerna till att så många influensers har växt fram från ingenstans de senaste åren. De använder sig ofta av en slags storytelling där de både i bild och text beskriver sitt liv vilket engagerar och därav byggt en ”nära” relation till sina följare. De har helt enkelt stjärnstatus!  Numera klassifieras även influenser som ett yrke vilket ju inte är så konstigt då de kan tjäna riktigt stora summor på olika samarbeten.

christmas-2910468_1920

Men frågan är hur man som UF-företag skall hinna skapa stjärnstatus under ett så begränsat verksamhetsår som bara nio månader? Vem i företaget skall i så fall vara stjärnan?  Och slutligen hur skall eleverna hinna med att både framställa engagerande storytelling och samtidigt klara alla andra kurser på gymnasiet?

43705681_555682861524098_6358112221691641856_o

Har du några tips?

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s