LinkedIn?

Att ha ett brett nätverk blir allt mer viktigt om man skall kunna driva ett framgångsrikt företag.  Men bara ett fåtal elever har genom föräldrar och vänner en viss mån av nätverk vilket innebär att de allra flesta såklart inte har kontakter inom näringslivet som de kan använda (än) då de bara är 18 år gamla.  Men när man startar upp ett UF-företag är man precis som övriga företag i entreprenörfasen enormt beroende av nätverk.  Så hur skaffar man sig det?

LinkedIn?
Photo by Tracy Le Blanc on Pexels.com

Ett sätt kan vara att starta ett LinkedIn- konto som väldigt ung, vilket jag numera uppmuntrar eleverna att göra redan i årskurs 2. Då kan de i ganska lugn och ro skapa kontakter både med föräldrars kontakter och söka efter personer som de tror de kommer ha ett utbyte med i olika branscher.

mobile-phone-1087845_1920

LinkedIn är precis som alla sociala medier en plattform som man behöver specifik kunskap om för att kunna använda optimalt och därför blev jag så glad när jag hittade Smartbizz.. Denna plattform förklarar inte bara hur LinkedIn fungerar utan även andra sociala medier. Några av de viktigaste tankarna är:

  • att inte dela exakt samma inlägg på samtliga plattformar
  • att utforma varje inlägg unikt så att det passar respektive plattform
  • att lägga upp inlägg på olika tider utefter målgruppens aktivitet i respektive plattform

LinkedIn?

Inte helt enkelt då det innebär att man verkligen behöver analysera sin målgrupp!  Om man då som 18-åring dessutom läser en mängd andra kurser kan detta vara svårt att hinna med. Men många marknadsföringsansvariga i mina UF-företag jobbar hårt på detta i år. Förstår inte riktigt hur de hinner med och vill ge dem en extra eloge:)

Hur jobbar du med LinkedIn?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s