Entreprenörskap på riktigt?

Efter månaders planering var det igår äntligen dags Entreprenördagen och vår lokala UF-mässa. Men det blir ju inte alltid som man tänkt sig. Jag trodde jag hade allt under kontroll men natten före mässan kom jag på att jag skrivit fjolårets vinstsumma på våra tävlingscheckar! Eftersom jag planerat handla och fixa ”hemmagjorda” smörgåsar mm till juryn, hade tre dokument kvar till juryn att skriva ut och det även var deadline för tävlingsbidragen till den regionala UF-mässan kl. 15.00 fick man vara påhittig!

Entreprenörskap på riktigt?

Iväg till Staples och fixa självhäftande papper och sen till mataffären som ett jehu. De nio checkarna klistrades på, skrevs om med rätt vinstsumma, mackorna fixades med hjälp av två tjänstvilliga elever och med jämna mellanrum lite handledning av tävlingsbidragen till stressade elever. Så men en halvtimma tillgodo var det ju bara att skriva ut dokumenten… Nej, så enkelt var det inte eftersom vårt nätverk lagt ner så inga dokument skickades till skrivarna! Som tur var hade rektor Johanna en stationär skrivare så hon kunde hjälpa mig ur knipan. Sen var det raka spåret för att ta emot vår föreläsare Gustav S Lindwall.

Entreprenörskap på riktigt?
Foto: David Sjögren

Gustav är bäckängiten som blev TV4-hallåa med hela svenska folket och han tog verkligen alla våra elever med storm . Han talade om ”sin resa” och om vikten av att våga pröva sig fram i livet för att hitta rätt. Idag är han sociala medier-strateg på reklambyrån Beyond Communication där han hjälper företag som High Chaparral, Ica Citybutikerna och WooCode .

Men det var inte bara Gustav som gjorde intryck utan även vår konferencier Teddy, våra dansare och såklart UF-personalen som även uppmanade alla i åk 1 och 2 att välja UF på sitt individuella val. De var helt fantastiska!

Entreprenörskap på riktigt?
Foto: David Sjögren
Entreprenörskap på riktigt?

Efter föreläsningen var det raka spåret ner för att möta jurygrupperna för årets affärsidé, årets tjänst och årets monter. De är alla generösa entreprenörer från vår stad som ställer upp både med det ena och andra år efter år. Sen kunde jag äntligen gå ut i mässhallen och se våra härliga ungdomar ”in action” men måste även hinna ordna med Power Point-materialet till prisutdelningen och lite annat.

Efter några timmars intensivt arbete av juryn och såklart av våra UF-företag som ”sålde skjortan” av alla besökare kunde tävlingsresultatet presenteras. En nervös skara samlades i aulan när resultatet skulle tillkännages! Vinnarna fick komma fram på scen och ta emot respektive pris av våra tävlingsvärdar i gott sällskap av vår härliga konferencier.

Jag tror det är en sådan här dag som innebär ”entreprenörskap på riktigt”, eller vad tycker du?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s