Tre tips på hur man når sina mål!

Kollade idag på Kjell Enhagers föreläsning Jag AB, från 2013 och måste säga att hans idéer verkligen är aktuella. Detta kanske inte är så förvånande eftersom han coachat några av de största stjärnorna i världen. När mina elever skall bilda UF-företag så får de göra detta relativt fritt men de måste bland annat ha samma mål eller som Kjell säger veta vad de VILL. Sen är det ”bara” att göra en baklängesplanering så att de vet vad de skall GÖRA för att nå dessa mål.

Tre tips på hur man når sina mål!

Det svåra är ibland att konkretisera varför de vill detta, det vill säga vilka de vill VARA och varför de vill vara på detta sätt. Kjell menar att det är en känsla man vill åt och genom att visualisera målet kan man identifiera eventuella hinder på vägen. Vanliga mål hos mina elever är att vinna priser på olika UF-mässor, nå en hög omsättning, lära sig om entreprenörskap eller nå ett högt betyg i kursen entreprenörskap. Glädjande nog är det väldigt många som verkligen når sina mål och det tror jag främst beror på följande faktorer:

  • de formulerar smarta-mål
  • UF-företagarna har skiftande kompetenser
  • De är otroligt engagerade och tror på sig själva
Tre tips på hur man når sina mål!

Mitt mål såhär i sportlovstider är att öka mitt nätverk på Linkedin till 500 kontakter. Jag är en bit på väg men hoppas att jag på söndag ska ha nått mitt mål. Varför då kanske du undrar? Jo, eftersom ett bredare nätverk hjälper mig att handleda mina UF-elever som figurerar i en mängd olika branscher. Linkedin är en jättebra plattform för att kunna läsa om det senaste och även få råd från experter i olika branscher.

Vilket är ditt mål?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s