50 inläggsidéer för UF-företag på sociala medier!

Som UF-lärare behöver man hela tiden fortbilda sig inom en mängd områden så som sälj, retorik, produktutveckling och så vidare så att man är uppdaterad och kan bistå eleverna med aktuell kunskap. Men detta tar ofta mycket tid i anspråk så när jag idag upptäckte bloggen teknifik blev jag verkligen glad. Elin Häggberg som står bakom bloggen ger hela 50 tips på content för olika inlägg som passar på tex. Facebook, Instagram eller Linkedin.

Photo by picjumbo.com on Pexels.com

Några exempel från hennes lista som fungerar utmärkt för UF-företag är:

  1. En kort instruktionsvideo som underlättar för befintliga kunder.
  2. Inblick i hur ni förbereder er inför en viktig period, mässa eller dag för ert företag.
  3. Porträtt av företagets anställda – vilka är de, vad har de för erfarenheter/specialkompetenser och varför är de så bra på sitt jobb? Glöm inte att ta med en rolig detalj (t.ex. ett intresse eller partytrick) som gör personen levande.
  4. Work-in-progress: dela en snabb inblick i något ni jobbar på just nu.
  5. Tävling! En bra tävling ska ha ett riktigt generöst och häftigt pris, en motiverande utmaning (läs på om lotterilagen!) och få era följare att känna sig riktigt peppade på att delta. 
  6. Omvärldsbevakning: dela spännande länkar till videos/artiklar/nyheter kopplade till er bransch/tjänst/produkt. 
  7. Pick a brain: intervjua en person på företaget om deras yrke, varför de valde det och vad som är lätt/svårt, kul/jobbigt, utmanande etc i deras vardag. Vi människor är nyfikna på andra människor!
  8. Uppmärksamma en udda högtidsdag kopplat till er produkt/tjänst/bransch. Det finns högtidsdagar för allt nuförtiden. Skit i kanelbullens, alla hjärtans och de uttjatade och lägg krutet på en som faktiskt har betydelse för er och det ni säljer. Gör en grej av det!
Photo by bruce mars on Pexels.com

Hon tar som sagt upp ytterligare 42 jättebra tips så jag rekommenderar att du läser hela listan och förmedlar de som passar för just dina UF-företag. Vilka idéer gillar du mest?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s