Smarta nätverk för UF!

Denna vecka har verkligen genomsyrats av nätverkande. I tisdags hade jag och några blivande UF-elever från ÅK 1 inledningsvis förmånen att vara med på Startup Night där bland annat Rebu Burubwa berättade om sin gripande resa från barfota flykting till framgångsrik entreprenör. En av hans poänger var att det är avgörande att ha sitt ”varför” klart för sig om man skall lyckas med sitt företagande. Vad skulle du säga är våra UF-elevers ”varför”?

Smarta nätverk !

Många skulle nog svara att de vill tjäna pengar, nå ett högt betyg, vinna tävlingar eller att de främst vill lära sig om företagande. Enligt Rebu behöver dock både hjärnan och hjärtat vara med om man ska nå långsiktig framgång. Detta kan såklart vara svårt att hinna få in i affärsmodellen då UF-året är så pass kort men några som verkligen lyckats i år är KlimatKamrat UF och YoungMinds UF. Om du vill veta mer kring deras affärsidé och samhällsnytta klicka på länkarna.

Tyvärr hann jag inte själv vara kvar efter föreläsningen men mina elever passade på att nätverka och tog viktiga kontakter med Drivhuset och Venture Cup. Ska bli spännande att se vad detta kommer leda till!

I torsdags tog därefter flera UF-elever chansen att både nätverka på BNI`frukostmöte och Kavai`s nätverksmöte mellan ordinarie lektioner. Fantastiskt generöst att dessa nätverk att bjuda in våra ungdomar! Där får de ju både möjligheten att pitcha sina affärsidéer och nätverka vilket kan leda till att de hittar nya prospekt eller samarbetspartners.

Smarta nätverk för UF!

Andra givande nätverk och organisationer som jag vill passa på att tipsa om är: Almi, Företagarna, Svenskt Näringsliv, Handelskammaren, Coompanion, och Inkubatorn. Visste du om att tex. Coompagnion arrangerar både utbildningsdagar, seminarium, workshops och gör skolbesök?

Veckan avslutades med att jag fick ett spännande telefonsamtal från en nätverkskontakt på Linkedin där jag fick frågan om jag som UF-lärare ville vara med i hennes podd. Vad tror du jag svarade?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s