Företagspitch!

Idag var det dags för Bäckängs tre UF-företag att pitcha sina företag och affärsidéer i tävlingen Årets UF-företag. Alla elever kom väl förbereda och gjorde sina prestationer med bravur.

Förs ut var KlimatKamrat UF vars idé handlar om att sälja en ny innovativ typ av marknadsföring som även underlättar lärares arbetsbelastning. ”Med barn som är beredda går vår framtid att rädda” lyder deras affärsidé.

Företagspitch!

Därefter var det Refilter UF´ s tur att berätta om sin ”resa”, från ? till kaffefilter. Dessa är gjorda av linnetyg och står sig därför starkt mot de pappers- och bomullsfilter som traditionellt finns på marknaden.

Företagspitch!

Slutligen var det dags för IdealPass UF att presentera sin affärsidé vad gäller passfodral av återvunnet material med en mängd finesser. ” Du reser, vi skyddar”!

Företagspitch!

Ur ett lärarperpektiv måste jag säga att ”att alla UF-företagen” höll en väldigt hög kvalitet då de både gjorde en klockren presentation och kunde besvara juryns frågor vid intervjun väldigt bra, Men självklart finns det ju alltid förbättringsområden som juryn ser mycket klarare än jag som lärare ”som är lite för insatt i verksamheten”. I slutändan handlar det ju om att presentera sitt företag för ”någon som inte har någon kännedom alls om verksamheten”.

Årets UF-lärare 2018

Men om vi stannar upp vid lärarperspektivet måste jag säga att jag är så tacksam för alla mina härliga kollegor på Bäckängsgymnasiet. Alla har ni en stor del i detta oavsett ämne då jag tex. tydligt ser kompetenser från matematik, svenska, samhällskunskap, geografi, biologi, historia, design och ledarskap i företagens pitch. Tala om synergieffekt:)

Hur brukar du som UF-lärare tacka dina suveräna kollegor?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s