Prisregn på regionala UF-mässan!

Igår stod det klart att Bäckängsgymnasiets UF-företag gjort det igen!

Hela 14 priser delades ut till ”min klass” i kategorierna; affärsplan, grafiska profil, tjänst, webb, säljare, monter, innovation, samhällsentreprenör,  kooperativt UF-företag,  hållbart UF-företag, samt årets UF-företag. Tala om bredd!

Men hur är det möjligt kanske du undrar? Jag skulle säga att grunden till klassens framgångar dels beror på den ledarskapsutbildning de fått. De har upplevt och lärt sig allt från grupputveckling till konflikthantering och har därför alla de redskap som behövs för att vara ett effektivt högpresterande team. Den andra faktorn är att UF-företagen består av elever från två helt olika program; natur/ledarskap och design. En helt perfekt kombination där de olika kompetenserna kan tas till vara till fullo. Men allra mest beror det nog på att eleverna har ett enormt driv och engagemang samt en önskan att hela tiden lära nytt! Alla lärares drömelever eller hur?

För tre av företagen väntar nu SM i maj där KlimatKamrat UF kommer att tävla i årets tjänst och årets samhällsentreprenör. Detta är tjejerna som som brinner både för miljön och nätverkande vilket genomsyrar hela deras affärsmodell. En helt vanlig dag kan för företaget innebära frukostmöte på BNI, lektion, lunchmöte på Kavai och därefter lektioner igen. Tala om driv!

Att Refilter UF som producerar återanvändbara kaffefilter ska tävla i kategorin årets hållbara företag är kanske inte helt förvånande och det skall bli spännande att se om de lyckas med sin vision ”att få ner papperskonsumtionen på 6000 ton till 0”. Med hög kvalitet på både produkt, grafisk profil och monter kommer de säkert locka många kunder till köp på SM, eller vad tror du?

Prisregn på regionala UF-mässan!

Sista företaget som kvalificerat sig till SM är Your Media UF som både har drivna säljare och en enorm tillväxt då de på bara en månad ökade sin omsättning från 2000 till över 80 000 kr. Teamet har verkligen hittat sin nisch inom marknadsföring och om du frågar mig kommer det inte vara sista gången vi ser dessa tjejer i entreprenöriella sammanhang.

Prisregn på regionala UF-mässan!

Att nå SM är många UF-elevers stora dröm och det är fantastiskt roligt att få vara en del av Bäckängsgymnasiets lärarteam. Vi har ju alla i någon mån bidragit genom våra undervisningsämnen till elevernas framgångar och är beviset på att teamwork lönar sig.

Vi måste ha världens mest meningsfulla jobb; att uppfylla drömmar, eller hur?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s