Hur får man PR?

Så här i slutspurten brukar ofta mina UF-företag gå i två olika riktningar. En del fokuserar på avveckling och säljer därför slut sitt lager, jobbar med årsredovisningen och förbereder sin bolagstämma. Andra växlar upp och tar in ännu fler kunder, nätverkar och tar alla chanser att synas i olika sammanhang.

Båda alternativen är såklart lika välgrundade och beror ofta på om de har kvalificerat sig till SM eller inte. För de som växlar upp är det inte helt ovanligt att PR blir extra viktigt som för MiljöSam UF. Företaget som drevs 16/17 fick genom ett större reportage i Borås Tidning stor uppmärksamhet och fick många telefonsamtal från köpsugna kunder vilket ledde till ökad försäljning.

Hur får man PR?

PR är ju inte helt gratis då det tar tid att skriva pressmeddelanden och ta kontakt med olika journalister. Därför måste företagen noga fundera över vad som kan vara av intresse så att de inte jobbar i onödan. Några förslag som kan locka journalister är om UF-företaget:

  • tagit fram en helt ny produkt eller tjänst
  • har en väldigt hög omsättning
  • har vunnit många priser på UF-mässan
  • jobbar kooperativt med andra företag i något projekt
  • engagerar sig i humanitära projekt
  • skapar något originellt event
Hur får man PR?

Även jag som lärare har ibland möjlighet till PR som idag då jag blivit intervjuad av Marie Hagberg som driver Nätverkspodden. Hon har varit en kontakt på Linkedin sedan en tid och när hon ringde och frågade om jag ville vara med i podden så tackade jag såklart ja. Ung Företagsamhet behöver all publicitet de kan få i vår region så att organisationen får verksamhetsstöd och kan fortsätta bedriva sin viktiga verksamhet. Jag hoppas nu bara att avsnittet blev bra trots förkylning och feber som gjorde mig lite mindre fokuserad. Förhoppningsvis gick det okey men ”facit” får vi först om drygt en vecka när avsnittet publiceras.

Hur får man PR?

Hur jobbar du och dina UF-företag med PR?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s