Att ta steget från intraprenör till entreprenör?

Som UF-lärare är man i högsta grad intraprenör i och med all handledning av UF-eleverna under deras verksamhetsår. För att hålla mig uppdaterad inom allt från designprocessen till säljteknik brukar jag lyssna på en mängd poddar som Hillmanpodden, Nätverkspodden och Framgångspodden samt följa olika hemsidor och ta del av en mängd webinarium . Idag var inget undantag och jag deltog i ett webinarium kring hur man producerar och säljer webbkurser. Tanken var att lära mig för att kunna handleda nästa kulls UF-elever men jag fick helt plötsligt massor av idéer kring att skapa en egen kurs. Brukar det vara på samma sätt för dig?

Att ta steget från intraprenör till entreprenör?

Imorgon kommer jag ha ett telefonmöte med webbarrangören så att jag kan bolla mina idéer och sen får vi se om en webbkurs blir mitt ”sommarlovsprojekt”. Tanken känns lite svindlande även fast jag drivit eget företag förut men det var över 20 år sedan och känns som jag går in på osäker mark. Kanske blir det en flopp men egentligen spelar det inte så stor roll då jag kommer lära mig viktiga saker under ”resan” som jag sen kan delge mina framtida UF-elever. Tänker att ”failure is success if I learn from it”, håller du med?

Att ta steget från intraprenör till entreprenör?

Imorgon väntar nästa webinar som handlar om hur man skapar ”annonser som verkligen fungerar”. Skall bli spännande att se om även denna ger nya och viktiga redskap, men eftersom jag har ett UF-företag detta läsår som just jobbar med marknadsföring så har jag redan ”läst på” en hel del och känner mig faktiskt riktigt uppdaterad inom detta område så vi får se hur det blir med den saken. Man måste ju försöka ligga på samma nivå som eleverna eller hur?

YourMedia UF

Det finns en uppsjö av webinarium som marknadsförs via Facebook, Instagram och Linkedin så det är bara att välja och vraka. Om du är intresserad men har svårt att välja kan jag ge dig tre tips som ger riktigt bra kurser och som dessutom är gratis:

Att ta steget från intraprenör till entreprenör?

Nu får vi se vad morgondagen ger och tankarna går vidare till om jag skall ta steget från intraprenör till entreprenör. Vad har jag att förlora egentligen? Jag kommer ju ändå ha sommarlov:)

Att ta steget från intraprenör till entreprenör?

Avslutar med ett citat från Nietzsche ”Ju högre vi flyger, desto mindre ser vi ut för dem som inte kan flyga.”. Tror du jag vågar flyga?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s