Fem viktiga Instagramfunktioner!

Instagram är en välkänd mediaplattform som nästan alla UF-företagare känner sig bekväma med och använder. Men frågan är om de känner till alla viktiga funktioner?

Nedan kan du läsa om några som kanske inte är de första man tänker på som ung entreprenör:)

Fem viktiga Instagramfunktioner!

⭐️ Snabbsvar

Eftersom våra UF-företagare är kombinatörer som både skall sköta företaget och den ordinarie skolan kan det vara smart att aktivera funktionen snabbsvar. Då kan de förkorta svarstiden på olika förfrågningar vilket medför att upplevelsen hos kunden blir att detta är ett företag att räkna med.

Snabbsvar hittar de via inställningar – företag – snabbsvar. Där kan de därefter skapa en uppsättning av svar på de vanligaste frågorna som tex.:

  • Var kan jag köpa produkten?
  • Hur beställer jag er tjänst?
  • Vilken garanti gäller för er produkt?

⭐️ Åtgärdsknappar

För att konvertera följare på Instagram till kunder är det smart att lägga till en call to action- knapp. Dessa knappar kopplar ihop företagets Instagramkonto med andra onlinetjänster som tex. tidsbokning på Facebook vilket är extra viktigt för tjänsteföretag.

Åtgärdsknappar finns under redigera profil – kontaktalternativ och sedan åtgärdsknappar.

⭐️ Namntagg

Ett galant sätt för UF-företag att både fånga upp potentiella kunder som inte kommit till avslut eller kunder som vill göra fler köp är att ha en skylt med företagets namntag synlig i montern på mässor och vid andra försäljningstillfällen. Då kan de i slutet av sin säljpitch uppmana ”kunden” att bara läsa av taggen med sin telefon, precis som vid QR-koder. På så sätt underlättas eventuella framtida köp eller kontaktförfrågningar. Givetvis kan taggen för de UF-företag som har tiden även med fördel användas i nyhetsbrev, annonser eller i andra PR-sammanhang.

Namntaggen hittar de vid de vid de tre strecken i högra hörnet på Instagram. De kan även pimpa den med ytterligare mönster, färger och klistermärken för att passa med företagets grafiska profil.

Fem viktiga Instagramfunktioner!

⭐️ Målgruppslista

Om företagarna vill göra en riktad kampanj med ett speciellt erbjudande som bara gäller för deras leads och inte för befintliga kunder kan de använda listan för nära vänner. De skapar då en lista med de utvalda personerna och delar sedan sitt specialerbjudande i sin ”story”.

Listan konstruerar de genom att gå till de tre strecken i högra hörnet – nära vänner och sedan lägga till de följare som skall få erbjudandet. Sen är det bara klicka på den gröna cirkeln med en vit ”stjärna” innan de delar sin story. De kan självklart när som helst lägga till och ta bort personer från listan för att anpassa kampanjer med olika syften.

⭐️ Tvåfaktorautentisering

För att göra UF-företagarnas Instagramkonto mindre lätt att hacka är det klokt att ha tvåfaktorautentisering påkopplad. Dels skyddar detta mot att någon annan kan ta över kontot men även från att någon annan kan stjäla företagets hårt förvärvade intäkter.

För att aktivera så gå till Inställningar -sekretess och säkerhet- välj tvåfaktorautentisering. Sedan kan de välja att antingen få ett textmeddelande till sin telefon eller använda en autentiseringsapp.Klicka sedan på Recovery Codes och spara skärmbilden som en säkerhetskopia.

Jag hoppas att du hittade några användbara Instagram-funktioner i detta inlägg som du kanske inte kände till sedan innan! Dela gärna med dig av dina ”bästa” tips för Instagram i kommentarerna nedan.

Vill du ha fler tips?Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s