The whole truth about SM!

Att få åka till SM i Ung Företagsamhet är riktigt stort och förväntningarna är många. Dessutom brukar det ofta hända några roliga eller oväntade ting? Vill du följa med på resan?

En sömndrucken men förväntansfull skara samlades i ottan för att bege sig mot huvudstaden. Alla kom såklart i tid och eftersom buss & släp hade packats dagen innan var det bara att ge sig av. Det var endast en mindre detalj som saknades nämligen att ”någon” hade glömt sin kostym hemma, fick vända om för att sedan köra ikapp bussen och hoppa på i Ulricehamn:)

Väl på plats byggdes det montrar i en faslig takt och alla företagen lyckades verkligen skapa en kreativ utformning som förmedlade en mycket speciell känsla. Behöver jag säga att vi alla var mer än nöjda?

Ungföretagsamhet SM 2019

Förhoppningarna var stora när det var dags för invigning och alla regioner gjorde sitt bästa för att överrösta varandra i riktig karnevalstämning i väntan på att få gå in i ”stora salen”.

Mässalen var fylld till bredden och jag fick sittplats bredvid en helt okänd tjej som plötsligt utbrast : ”Åh vad Staffan är rolig.” Det visade sig att just hon bodde i samma kollektiv som ”min vän” Staffan Taylor som var en av konferenciererna på SM. Dessutom kom hon från Indien och eftersom jag själv besökte detta kontrasternas land i höstas hade vi en hel del att prata om. Världen är liten ibland!

SM Ungföretagsamhet 2019

Efter den fantastiska invigningen var det äntligen dags för eleverna att ge sig ut på mässgolvet och för mig att gå på några spännande föreläsningar. Gissa om vi var trötta när vi slocknade på småtimmarna?

Även tisdagen bestod av försäljning för eleverna och föreläsning för mig. Enda skillnaden var att jag nu själv skulle vara den som berättade och förhoppningsvis kunde ge lite inspiration och idéer. Tyvärr var jag till en början otroligt nervös men efter ungefär halva tiden la sig det värsta och jag hoppas att mina kollegor som lyssnade fick med sig en och annan tanke trots allt.

Lena Dahlin

Vid tre stängde mässan och då revs montrarna på studs och sen var det bara att lasta buss och släp. Därefter gick alla tillbaka till hotellet och ”dressade up” inför kvällens galamiddag och såklart blev det snacks och fotoshoots på mingeltorget.

Om förväntningarna hade varit stora vid invigningen var de gigantiska nu när det slutgiltiga tävlingsresultatet skulle tillkännages och luften riktigt vibrerade. Middag, underhållning och pitchar varvades med tävlingsresultat för de olika tävlingarna och spänningen bara steg!

Konkurrensen var extremt hård men glädjande nog lyckades KlimatKamrat UF knipa en delad andra plats i tävlingen ÅRETS SAMHÄLLSENTREPRENÖR! Gissa om glädjen var stor?

The whole truth about SM

Mycket värdiga vinnare av ÅRETS UF-FÖRETAG blev till slut Rawstraw UF som kommer att tävla i Frankrike till sommaren. Blev så imponerad av både dem och flera andra företag som verkligen kommit på helt nya innovationer. Fast måste säga att jag är impad av alla som driver UF-företag. Hur kan de hålla så hög kvalitet och sådant högt engagemang samtidigt som de pluggar en mängd andra ämnen på gymnasiet?

Efter en lyckad mässa kröp alla till sängs men ”någon” hade av misstag tidigarelagt hemfärden med en timme så redan klockan åtta nästa dag satt alla på bussen hem.-)

Trötta men fyllda av nya intryck och upplevelser var vi åter snart på hemmaplan. SM var över för denna gång och vi var tillbaka i ”verkligheten”- Bäckängsgymnasiet.

The whole truth about SM

Vad behöver man så här med ”facit i hand” tänka på för att kunna handleda nästa årgångs UF-företag om de strävar efter att stå på prispallen? Tänk enkelt men nytt, lös ett vardagsproblem, samhällsproblem eller fokusera på psykisk ohälsa. Eller föresten, tävlingar kan vara kul men fokus skall väl ändå vara på något de själva tycker är kul och brinner för! Resan måste vara deras, eller hur?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s