Student, tårar och nya äventyr!

I fredags var det dags för våra studenter att springa ut på trappan och ta farväl av oss lärare och Bäckängsgymnasiet. Det blev ett tårdrypande avsked men även massor av glädje!

Dagen inleddes halv åtta med studentfrukost som bestod av allt man kunde önska sig från frukt till nybakat bröd och därefter den traditionsenliga studentfotograferingen utanför Bäckäng.

Sedan samlades alla i klassrummet för att hålla var sitt hyllningstal till en slumpmässigt lottad klasskamrat. Det blev många skratt, tårar och andra känsloyttringar. Det blev även en fantastisk studentavslutning i aulan och lite annat smått och gott som vi lärare hade ordnat med som till exempel ett bildspel från elevernas tre år.

Borås tidning var dessutom på plats eftersom de följde en av våra elever Ema Farids sista skoldag vilket du kan läsa mer om här. Hon kommer föresten glädjande nog att tillsammans med Andrea Svensson driva sitt UF-företag vidare vilket hon fick möjlighet att berätta om i en annan av BT´s artiklar. Skall bli spännande att följa Your Media UF´s fortsatta utveckling och expansion i nästa bolagsform.

Naturvetenskapsprogrammet är ju ett av de svåraste programmen och att då samtidigt lyckas att driva företag är verkligen en bedrift. Många elever har lagt ner lång fler än de timmar som står på schemat som företagare och dessutom lyckats nå toppbetyg i övriga ämnen.

Man kunde verkligen känna av allvaret, lättnaden och glädjen när eleverna äntligen fick springa ut på trappan, köra sin dans och därefter ta emot familjens och vänners stolta glädjerop.

Det var som vanligt med väldigt blandande känslor jag släppte iväg eleverna. Å ena sidan vill man ju att de skall finnas kvar här på Bäckäng men å andra sidan vill man att de skall få fortsätta sin ”resa” och uppleva helt nya äventyr. Tur att de flesta finns på Linkedin så att man kan vara med på ett litet litet hörn i alla fall:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s